Ανακοινώσεις Συνεδρίων


Για το πρόγραμμα του Διεθνούς Συνεδρίου με τίτλο «Investigating the Translation Process in Humanistic Latin Translations of Greek Texts», Κομοτηνή 28-29 Απριλίου 2017, πατήστε ΕΔΩ.

• Για το πρόγραμμα του Διεθνούς Συνεδρίου με τίτλο «Από τη Χίο στην Πόλη και τη Μολδοβλαχία. Η αρχή μιας δυναστείας: Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος ο εξ Απορρήτων (1641-1709) και Νικόλαος, Ηγεμόνας Μολδοβλαχίας (1680-1730)», Χίος 22-24 Αυγούστου 2017, πατήστε ΕΔΩ.

• Για το πρόγραμμα του Διεθνούς Συνεδρίου με τίτλο «2nd International Conference on Situating Strategy Use», Κομοτηνή 28-30 Σεπτεμβρίου 2017, πατήστε ΕΔΩ.

• Για το πρόγραμμα του συνεδρίου με τίτλο “ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΜΥΘΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ” , πατήστε ΕΔΩ.

• Για το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του Συνεδρίου με θέμα «Ελληνική Λογοτεχνική Κριτική», πατήστε ΕΔΩ.

• Για το Συνέδριο με θέμα «Ελληνική Λογοτεχνική Κριτική», αφιερωμένο στον Π.Μουλλά, πατήστε ΕΔΩ.

• Για το Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Ταυτότητες: γλώσσα και λογοτεχνία», με αφορμή την επέτειο 20 χρόνων λειτουργίας του ΤΕΦ, πατήστε ΕΔΩ.

• Για το διεθνές συνέδριο με θέμα «International Conference and workshops on Language Learning Strategies: theoretical issues and applied perspectives» πατήστε ΕΔΩ.

• Για το Διεθνές Συνέδριο με θέμα Ταυτότητες: γλώσσα και λογοτεχνία, που διοργανώνει με αφορμή την επέτειο 20 χρόνων λειτουργίας του από 9 έως και 11 Οκτωβρίου 2015 στην Κομοτηνή, πατήστε ΕΔΩ.

• Τα Τμήματα Ελληνικής Φιλολογίας (Κομοτηνή), Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών (Κομοτηνή), και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (Αλεξανδρούπολη) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με χαρά ανακοινώνουν τη διοργάνωση του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ελληνικής Γλωσσολογίας (10ου ΔΣΕΓ), το οποίο θα διεξαχθεί στην Κομοτηνή από την 1η έως την 4η Σεπτεμβρίου 2011. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.

• ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ Michael Seibel: To αρχαίο ελληνικό δράμα δεν πρέπει να θεωρείται από τους φιλολόγους μόνο λογοτεχνικό κείμενο, αντικείμενο φιλολογικής ανάλυσης και ερμηνείας, αλλά να προσεγγίζεται και ως παραστατική τέχνη. Με στόχο την πρακτική εφαρμογή αυτής της σύνθετης προσέγγισης, οι διδάσκοντες του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Τραγωδίας του Γ’ Εξαμήνου Χαρίκλεια Ιωαννίδου, Ιωάννα Παπαδοπούλου και Γεώργιος Τσομής με τη στήριξη του Επίτιμου Πρόξενου της Γερμανίας στην Κομοτηνή κ. Σταμάτη Κουρούδη προσκάλεσαν τον γερμανό σκηνοθέτη κ. Michael Seibel, για να δώσει μία διάλεξη – στην ελληνική γλώσσα – με θέμα τη σκηνοθετική προσέγγιση χαρακτηριστικών σκηνών της Αισχύλειας τραγωδίας «Αγαμέμνων» και της Σοφόκλειας «Αίας». Ένας από τους βασικούς άξονες αυτής της διάλεξης είναι να καταδειχθεί η σημασία της συμβολής του κλασικού φιλολόγου ως αρωγού στην παράσταση ενός αρχαίου ελληνικού δράματος και ως απαραίτητου συνεργάτη ενός σκηνοθέτη. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011, 18:00, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο, θα συνοδεύεται από οπτικοακουστικό υλικό και θα είναι ανοιχτή και για το ευρύ κοινό. Η παρουσία σας θα μας χαροποιήσει ιδιαίτερα. Κατεβάστε την σχετική ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.

• Το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας διοργανώνει στις 27-29 Μαίου στο μεγάλο αμφιθέατρο των ΤΕΦΑΑ διεθνές συνέδριο υπολογιστικής γλωσσολογίας με τίτλο «Nooj 2010 Conference». Κατεβάστε το πρόγραμμα και την σχετική αφίσα. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.

• Το Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών σε συνεργασία με το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με χαρά ανακοινώνουν τη συνδιοργάνωση επιστημονικού συνεδρίου, στις 7 και 8 Μαϊου 2010, στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής,προς τιμήν του Ομότιμου Καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Χρίστου Τσολάκη. Το Συνέδριο θα περιλαμβάνει εισηγήσεις που θα συνδέουν το χώρο της Θράκης και την επιστημονική έρευνα στο ΔΠΘ με το έργο και τα ενδιαφέροντα του σημαντικού δάσκαλου και επιστήμονα που γαλούχησε γενιές δασκάλων. Όσοι φοιτητές και φοιτήτριες ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου, μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα του τμήματος, να συμπληρώσουν την αίτηση και να την στείλουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση pekavou@helit.duth.gr.Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση και επικοινωνία.

Κατεβάστε τη σχετική επίσημη ανακοίνωση. 

Κατεβάστε το πρόγραμμα του συνεδρίου.

 

• Στις 4-7 Σεπτεμβρίου 2009 θα λάβει χώρα στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ Διεθνές Συνέδριο με θέμα: Raising the Fragment to the Status of a Whole?. Το συνέδριο διοργανώνεται με επιχορήγηση του Υπουργείου Παιδείας από το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το πρόγραμμα “Reception of Greek Literature: Traditions of the Fragment” του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.